2015. február 09. 06:55 - na_ja

Az elődöntő, 2015. február 8.

Utolsó előtti felvonásához érkezett a Rising Star. Ahogy már előre beharagozták, ebben az adásban két előadótól kellett elbúcsúzni. Garantált volt a dráma, hiszen tényleg a legjobb és legnépszerűbb előadók maradtak a végére (igen, a két jelző nem feltétlenül jelent egyet...). Én is fel voltam készülve mindenre, hiszen ha az eddigi hetek eredményeit végiggondoltam, akkor gyaníthattam, hogy az én kedvencem, Fehérvári Alfréd is könnyen kieshet a mai napon, hiszen hiába tartom messze az egyik legegyedibb előadónak, nem akkora közönség kedvenc, mint mondjuk Czibi Norbi vagy Peter Sramek. A műsor előtt Fehérvári Alfrédot és Gondi Helént tippeltem kiesőnek.


Fotó: Rising Star élő adás
Peter Sramek indította a harcot a döntőért. És csodák csodájára ez volt a legfrissebb sláger (magyar verzióban 2001-es), amit Peter a műsor története alatt előadott, ha emlékezetem nem csal. A Ding Dong a magyar cikitörténelem egyik dobogósa, mégis ezek szerint még 2015-ben is labdába lehet vele rúgni. Persze Csonka Pici dala népszerű volt az idősebb generáció körében, így sikerült azért jó százalékot kicsalni a nézőkből. A szakmai zsűri viszont csak két igen szavazatot tudott adni Peternek, hivatkozva arra, hogy baromi hamis volt. Örülök, hogy végre nem csak nekem tűnt itthon falsnak egy produkció, hanem az ottaniaknak is. Így, a zsűri teljes támogatása nélkül viszont elég szerény százalékkal várhatta Peter a többi előadót. Volt mit félni, hiszen az első körben a legkevesebb szavazatot összeéneklő énekesnek rögtön mennie kellett.



Fotó: Rising Star élő adás
Czibi Norbi a House of the Rising Sun-nal hódította meg a női szíveket. Egy kis ál-blues feldolgozását hallhattuk a dalnak, ami egy jóval visszafogottabb éneklést kívánt meg, mint az eredeti vonal. Ez sem lehetett könnyű, szó se róla, de nekem így egy kicsit elvesztette a dal az eredeti drámaiságát, mondanivalóját. Többen megjegyezték, hogy túl szigorú vagyok Norbival. Nos, ez így is van, mert nem látok benne egyelőre semmi egyedit a megnyerő kiállásán és énekelni tudásán kívül. Ez nálam még csak 2/3 rész siker, kellene még valami, amitől azt tudom mondani, amikor meghallom, hogy na, ez a Czibi Norbi! De a kedves rajongóknak nem kell aggódni véleményem szerint, hiszen Norbinak óriási rajongótábora van, nem az én nem tetszésem miatt fogja bármilyen hátrány érni... Én a mai daltól sem voltam előrébb, szép volt, de sajnos azt kell, hogy mondjam, fél év múlva semmire nem fogok emlékezni Czibi Norbi hangjából. Jó sok százalékot összeénekelt Norbi, az első körből simán továbbjutott.


Fotó: Rising Star élő adás
Gondi Helén a Bang Bang című dalt adta elő jó sok energiával, tánccal, remek énekléssel, mégis alulmaradt a végére még Peter Sramek katasztrofális eredményével szemben is. Helént is elég régóta savazom üressége miatt, a mai dala nem a legrosszabb volt az utóbbi pár hét folyamán, de még mindig messze volt attól, hogy azt mondhassam, hogy mekkora király volt a dal. A szakmának nem tetszett ez a dal már technikailag sem, és a dalválasztás sem sikerült a legjobbra, de azt hiszem, nem ezeken múlt. Helén lesz a tökéletes példája annak az előadónak, aki teljesen profi, de teljesen érdektelen. Nem tudom, hogy lehetne átlépni Helénnek azt a határt, ledönteni azt a falat, amitől Helénből egy hús-vér előadó lenne és nem egy robot, de ezt nem is nekem kell kitalálni. Kívánom szívből, hogy sikerüljön neki!



Lásd a kommenteket :)

 

 

Fotó: Rising Star élő adás
Fehérvári Alfrédnak sikerült most valami olyat alkotni, amit az elmúlt két adásban nem. Visszajött az a tűz a Sex on Fire-rel, amiért igazán lehet szeretni Alfrédot. Kicsit furán volt összevágva a dal, amitől olyan kapkodós, össze-vissza volt a felépítése, de a második felére már egy kiforrott, magával ragadó dal lett belőle. Személy szerint egy kis kapcsolódással is rendelkezem a mai produkcióhoz, mivel a Facebook-on én is javasoltam pár hete Alfrédnak, hogy ezt a dalt kellene elénekelnie, és akkor azt válaszolta, hogy szívesen elénekelné. Így nyilván nagyon örültem, hogy hallhattam. A nézőknek is tetszett a dal, kétség sem fért a továbbjutáshoz.

 

 

Fotó: Rising Star élő adás
Singh Viki is egy Jolly Jokerrel készült az utolsó előtti adásra. A Szomorú Vasárnappal igazából nem lehet hibázni, ha valaki tud énekelni, hiszen ez a dal eladja önmagát. Nem mondom, hogy nem hallottam már mélyebbről jönni ezt a dalt, de így is hátszőr felállító hatása a produkciónak. Nem ez volt tőle a kedvenc dalom, de amint kiderült, hogy ezt fogja énekelni, már biztos voltam benne, hogy jó lesz és tutti befutó lesz, így is lett.

 


Fotó: Rising Star élő adás
Várhegyi Lucas Palmira is tuttira akart menni az I will Survive-val, de most az egyszer úgy éreztem, hogy ehhez a dalhoz még túl fiatal Mira, és nem tudja beleadni azt a mélységet, amit az eredeti dal hordoz, de aztán szerencsére a dal átment egy jóval fiatalosabb Survivor-ba, ami azért jóval közelebb állt Mira személyiségéhez. Jópofa dal volt, összességében illett is hozzá, de nincs mese, ez a dal most nagyon sok sebből vérzett, hiszen rengeteg helyen volt hamis. Szeretem Mirát és tényleg nagy ívet ír le a karrierje és tudása az elmúlt hetekben, de még biztosan rengeteg meló lesz, amíg egy profi előadó lesz belőle. A dalnak a zsűrinél óriási sikere volt, így az első körben Mira már egyenesen a jövő heti döntőbe jutott tovább, Gondi Helén pedig kiesett. Valahol azért már ez is kicsit elgondolkodtató, hogy ezzel a tudással Mira lett a simán továbbjutó.

 


A második kört Peter Sramek kezdte a Kicsi gyere velem rózsát szednivel. Szép volt, hála istennek a dal jellege miatt nem láthattuk Peter szokásos táncát, de ahogy várható volt, Peter hatalmas rajongótábora észbe kapott és jóval több szavazatot kapott, mint az első körben. Ezúttal a szakmai zsűri is meghatódott a daltól, és kapott négy igent. Jó, valljuk be, nem volt rossz most ez a dal, biztosan benne van a Best of Peter Sramek TOP 3-ban, de ha a műsor végső kimenetelét néztük, talán nem kellett volna ennyire felhúzni a százalékát. Innentől természetesen már csak abban lehetett bízni, hogy a négy zsűritag mindenkinek megadja azt a lehetőséget, hogy akkor a nézők juttassák tovább a legmegfelelőbb embereket a végső döntőbe.

 


Czibi Norbi is aduászt húzott, amikor a Fényév távolságot énekelte el, hiszen ez a dal is a magyar zenetörténet elitjében foglal helyet. Rengeteg érzelmet vált ki mindenkiből a színház miatt, Kaszás miatt, stb. Szerintem mondjuk ennél sokkal, de sokkal jobban is előadták már ezt a dalt, még tehetségkutatókban is, volt benne sok hamis dolog, de mindent összevetve nagyon-nagyon sajnáltam, hogy nem sikerült felülmúlnia Peter Sramaket (mint később kiderült: senkinek sem), ami gyakorlatilag a legszomorúbb pontja az egész idei Rising Starnak. Nem a kedvencem Norbi, de az, hogy egy retrót éneklő srác lenyomja Csonka Bandistul, Jimmystül, Karel Gottostul, az eléggé szégyen, kedves nézők.


Fehérvári Alfréd a Neked írom a dallal próbálta meg überelni Czibi Norbi és Peter Sramek produkcióit, de sajnos nem sikerült felemelni a falat. Alfréd megtett mindent, kiszolgálta ma a fiatalokat, az idősebb korosztályt, hiába. Jól szólt a dal, hitelesen át is jött, kifejezetten örültem, hogy nem egy Presser-imitáció lett a vége, hanem egy saját hangnemben előadott dal, de ez ma kevés volt.


Singh Viki volt az est utolsó fellépője. Az Ain't Nobody nem volt Viki legjobban sikerült dala, hiába csinált egy jó kis buli hangulatot a színpadra. Talán túl sok volt a mély rész a dalban, Viki a magas tartományban sokkal vagányabb és bátrabb, de mindannyian tudjuk, hogy ez a szavazás most nem Viki ellen szólt, hanem talán Alfréd mellett. Hátrébb végzett, mint Alfréd, így búcsúznia kellett a Rising Startól.

Valahol iszonyú szégyen, hogy a négyesdöntőben nem lesz benne a két legprofibb énekesnő, gratulálhatunk magunknak, hogy ennyire megtévesztenek minket a külsőségek, és egy Peter Srameket szavazunk be a végső megmérettetésbe. Belegondoltatok, hogy mi lesz, ha ennek a műsornak vége lesz? Mit fogunk Peterből látni, hallani? Az egyértelmű, hogy kijön egy Jimmy emlékalbum, talán még egy Best of Retro, Best of Party, aztán vége. Ehhez nem kellett volna továbbjutni a döntőbe, már most is meg lehetett volna ezt oldani. Egy nagy átverésnek tartom a srácot, mindamellett, hogy megemelem a kalapom előtte, hogy egy ilyen olcsó ötlettel idáig jutott. Nem is értem, hogy merik egy színpadra állítani azt, amit ő képvisel, és azt, amit mondjuk Singh Viki. És ha szakmailag nézzük, akkor bizony Palmira is még messze van Vikitől, mint ahogy Norbi is. Természetesen majd az élet és az idő megmutatja, hogy ki mire viszi, de kicsit én érzem magam kellemetlenül, hogy megint ilyen bizonyítványt állítottunk ki magunkról. Noha a szakmai (?) zsűri semlegesítette magát a második, mindent eldöntő körben, mégis azt kell, hogy mondjam, hogy rájuk nézve is szégyen a final four összetétele. Emlékszünk még Kero tanár úr kirohanására a válogatáson? Hogy ő nem akarta adni a nevét valamihez? Na és most ez? Persze ez a többiekre is vonatkozik. Ennyi erővel a a mulatós srác is maradhatott volna.

Nincs mit tenni, várjuk az utolsó felvonást. Gyanítom, hogy nem az fog nyerni, akinek én drukkolok, én Czibi Norbit tippelem be végső győztesnek. Igazából innentől már tényleg mindegy, hiszen akinek helye van a magyar popszakmában, annak nem a Rising Star győzelem lesz a mérvadó, hanem az, hogy mit tud kezdeni magával. Drukkolok neked Alfréd, nagyon sajnállak Viki, gratulálok Norbi...

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://risingstar.blog.hu/api/trackback/id/tr87154045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vincenzo6 2015.02.10. 02:45:46

A Fing viking meg a Sramli Petr is szarok. Énekelni egyik sem tud mondjuk, de ezek a többihez képest is gyengék. A sok zombi meg azért szavaz, mert jópasi, mert különös, mert érdekes. Egy félnéger félgyőzelem, egy magyarul szarul beszélő számára meg elő van írva az elődöntő kb.

Ennél a sok tehetségtelen énekesnél meg már csak a zsűri és a műsorvezető páros rosszabb. Majka tahó, Nórikánál a bal farpofám okosabb, és azon legalább nincs erőltetett vigyor. Keró feje világít, mert a sminkes is huszadosztályú. Mező beképzelt, Feke senki, Anna még modoros és az eszét játssza, pedig amit eddig az életben letett az asztalra, az ép ésszel értékelhetetlen. Mondjuk legalább nem teszi ki a randa gumilabdáit, mint a másikban a Tóthgabi.

Ui: Majka mikor lesz már egyszer férfinak öltözetve ballagó szakmunkás hülyegyerek helyett?
süti beállítások módosítása