2014. december 22. 00:08 - na_ja

Játssz újra, Fred!

Talán a konkurencia elhappolta a nézettséget a ma esti Rising Startól, amit csakis annak köszönhetett, hogy a finálé volt adásban, de nem lehetett ezt a műsort sem kihagyni, mert tudjuk, hogy a TV2 megint valami olyat rakott össze, ami heteken át a fotelba szegez minket.

Fotó: Rising Star élő adás

Udvarias Anna nagyjából azt hozta, amire számíthattunk.  Kicsit merev akcentus és éneklés, egy retro dal, nagyjából kiszámítható előadásforma. Ahogy Mező Misi mondta: túl sok érzést nem váltott ki belőlünk. Valahogy a végére sikerült neki mégis felemelnie a falat, tehát a nézők és a zsűri úgy gondolta, hogy Annának csont nélkül helye van a következő adásban, hát nem tudom. Szerintem sokan nem úgy szavaznak, hogy ki érdemes arra, hogy a műsorsorozat végén elvigye a fődíjat, mint a legjobb énekes, hanem „csak úgy”. Persze nincs ezzel baj, de ez a megközelítés simán ad lehetőséget arra, hogy olyanok viszont ne jussanak tovább, akik tényleg jók.


Fotó: Rising Star élő adás

Singh Viki az I’m every Woman-t énekelte, nyilván ez az ő világa, szépen el is énekelte, megtűzdelve pár finom kis hajlítással, ilyenkor egyértelműen kiderül, hogy azért Viki más kávéház, mint az amatőrök. Nem mintha nekik nem lenne ugyanúgy esélyük, sőt… de azért itt az elmúlt hetek tehetségkutató rengetegében azért hallottunk jó pár olyan előadót, akit azért ha Singh Viki mellé tennénk, akkor csúnyán besülne. Viki simán felemelte a falat, de nem is volt kérdés, hogy őt még heteken át fogjuk hallgatni a Rising Starban.

Fotó: Rising Star élő adás

Peter Srameknek valószínűleg odaadták annak a tíz dalnak a listáját, ami a tutti a magyar nézők körében, így ma a Jégszív volt a soros, de gyanítom, hogy lesz itt még Maradj velem, Elmegyek, talán még a Szállj (na nem a Soho Party-féle változat) is. Nem szeretem, amikor valaki ennyire beszűkül, mint Peter. Persze azért hálásak lehetünk, hogy nem csak Jimmyt énekel Peter, de így is nagyjából egy kaptafára mennek itt a dolgok. Nyomjon egy Blurred Lines-t, és máris okosabbak leszünk. A nézők viszont vevők erre, továbbjutott.

Fotó: Rising Star élő adás

Nem értettem Kovács Gyopár bemutatkozó videójában ezt a spontán találkozást Kovács Katalinnal, valószínűleg csak a MOL-reklám miatt volt ennyire fontos betenni ezt a kis intermezzót. Ennél kínosabb már csak maga a produkció volt. Az All about the Bass totál hamis volt és erőtlen. Közben átkapcsoltam az X-Faktorra és pont Horányi Juli énekelt. Hát, egyszerűen érthetetlen, hogy hogyan szerepelhet ez a lány egy tehetségkutató legjobb 12 előadója között. Aranyos, fejlődjön, de ez a zsűri hibája, hogy Gyopár bent van még, egy csomó tehetséget pedig elengedtek.

Fotó: Rising Star élő adás

Szén Alexandra sem azok közé tartozik szerintem, akik a végső megmérettetésben majd ott lesznek, valahol nagyon sajnálom, hogy nem lehet összehozni egy olyan 12-es mezőnyt, hogy hétről-hétre dráma legyen, mert mind a 12 versenyző akkora nagyágyú. Cserháti Zsuzsa dalával próbált minket meggyőzni Alexandra. Van a lányban potenciál, de ezen a hangon még rengeteget kell csiszolni, nagyon nyers, vad, mintha nem azokat az érzelmeket közvetítené, mint amit Alexandra közölni szeretne. A fal lent maradt ma is.

Fotó: Rising Star élő adás

Palmer Izsák az ABBA nyomdokain próbálta magát beverekednie a Rising Star élmezőnyébe, és egyelőre úgy néz ki, hogy sikerül is neki. Erőből jön Izsák, nem kérdéses, energiája fullon, ugrál, és ezt egyelőre elfogadja a közönség, azaz a zsűri. Én valahogy nem tudok elvonatkoztatni hangtól, amiben viszont szerintem Izsák baromira gyenge. Iszonyúan jó zenei alapot kapott, amit ha kivennénk alóla, egy ziháló erőlködést hallanánk, még annál is rosszabbat, mint ami a felvezető videóban volt, amikor a Boulevard of Broken Dreams-t tolta a hálószobában. 

Fotó: Rising Star élő adás

Ádám Krisztián Kökény Attila dalát énekelte, és most nem jött össze a dal felemelése. Hiába, Krisztián nem hajlandó kimozdulni saját világából, és így az a hatás, amit legelőször elért a nézőkben, az már kevés. Ugyanazt halljuk hétről-hétre, és ezt a nézők már a második adásban jelezték, talán nem későn.  Valahol baromi művészi az, amit csinál, de megint a zenekar érdemeit kell, hogy elismerjük, hiszen ők tuningolták fel a dalt. A lehetőség adott Krisztiánnak, hogy javítson.

Fotó: Rising Star élő adás

Gondi Helén az első pár sor eléneklése után már fél lábbal a dobogón érezhette magát annak ellenére, hogy valami jócskán elcsúszott utána, de legalább azt is láthattuk, hogy táncol Helén. Leszámítva ezt a malőrt, jócskán megugrott nálam Helén indexe, simán lehet Singh Viki ellenfele. Az All I Want for Christmas ragyogott, karcolt, jócskán emelte a mai műsor színvonalát. Csak így tovább!

Fotó: Rising Star élő adás

Czibi Norbi egy csöppet megpróbált kimozdulni saját komfortzónájából, és végre nem egy hatásvadász, túlságosan is szívhez szóló dalt választott, hanem az It’s a New Day-t. Ezt a dalt azért hallottuk már jóval odaütősebben, de vegyük úgy, hogy Norbi a szárnyait bontogatja, ez lesz a jó irány szerintem. Ugyanakkor ez most még kicsit erőtlen volt nekem, ennél Norbinak jóval tökösebbnek kell lennie, és akkor ő is a csúcs közelébe fog érni. A nézőknek így is elég volt, simán továbbjutott.

Fotó: Rising Star élő adás

A Sárközi testvérek az Ajándék címú dallal indultak ezen az estén. Azt kell, hogy mondjam, engem meggyőztek. Lili rég énekelt ennyire tisztán, nekem nagyon bejött. Józsi is megfogadta a tanácsomat J, és hallatta hangját a dalban, persze inkább volt ez gesztusértékű, mint komoly próbálkozás. A fal totál lent maradt, pedig szerintem ilyen jók még nem voltak a tesók.

Fotó: Rising Star élő adás

Fehérvári Gábor Alfréd Bruno Mars Grenade-jével örvendeztette meg nagymamáját és minket. Kicsit izgultam az elején, hogy most mit is hallunk, de összeszedte magát Alfréd és megint varázsolt. Noha nem ez volt eddig a legjobb produkciója, mégis egyelőre azt mondom, hogy Alfréd bármiből csodát csinál. Nem is tudom igazából kihez hasonlítani a mai popzenében, hogy milyen karaktere van ennek a srácnak. Hálát adhatunk minden héten neki, hogy hallhatjuk.

A Sárközi-testvérek kapták ma este a legkevesebb százalékot, így ők választottak párbajellenfelet, Szén Alexandrát. Sam Brown Stop című dalával szálltak harcba tesók. Joci igazából nem tudom, mit csinált ebben a dalban, mert ennyi erővel egy tubát is kaphatott volna, és eljátszhatta volna, hogy zenél rajta, mert most sem történt másképp. Lili egész jól énekelt, de ezt is hallottuk már sokkal szebben. 71%-ot sikerült összeénekelni, ami jó előjel volt Alexandra előtt. Fergie dalát választotta Alexandra, és megint hazavágta a kihívóját. Megmondom őszintén, sima vereségre tippeltem, és mire feleszméltem, már le is bontotta a falat, hoppá!

Fotó: Rising Star élő adás
Fotó: Rising Star élő adás

Következett a hab a tortára, ugyanis a TV2 felajánlotta a párbajon kiesetteknek, hogy újból próbálkozzanak. A legjobb ötöt behívták egy új produkcióra, és a legtöbb százalékot elérő előadó csatlakozhasson a többiekhez. Eleinte bizakodtam, hogy jó ötlet, mert volt pár szimpatikus arc az indulók között, de aztán csalódnom kellett. Orosvai Renáta a Born This Way-jel próbálkozott, különösebben nem hatott meg. Nem mintha nem lenne ilyen szintű előadó, aki már a mezőny tagja, de még így is kevés volt. Abbe Lewis szép magyarsággal adta elő a Parfümöt, nem volt rossz, de hosszú távon érezhető, hogy nem tudna újat mutatni Abbe. Ugyan kiejtette Renit, de tiszavirág életű volt előnye, hiszen Mira a Hallelujával iszonyúan magasra emelte a mércét. Nem sikerült ezt feljebb tornásznia egyik kedvencemnek, Fórizs Olivérnek sem, aki ma tényleg nem volt akkora szám, mint a korábbi fellépésein brit-popos vonalával. Szintén nem került be a Rising Starba Mráz Anita sem, aki pedig a hét folyamán elég magasan vezette a szavazást az interneten. Összességében egyik próbálkozótól sem estem hanyatt, a döntés tulajdonképpen vállalható, de nem hinném, hogy Mira sokáig tagja lesz a csapatnak.

Fotó: Rising Star élő adás
Fotó: Rising Star élő adás
Fotó: Rising Star élő adás

Hallhattunk két-három remek produkciót ezen a héten, pár reményteli próbálkozást, de még mindig nagyok a különbségek. A frissítés szerintem balul sült el, mert nem az élmezőnybe igazoltak új játékost. Szabad utat kapott a TV2, a konkurencia befejezte a tehetségkutatást, szeretnénk ámulni-bámulni!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://risingstar.blog.hu/api/trackback/id/tr217003243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása