2014. október 27. 10:16 - na_ja

Az első válogatás, 2014. október 26.

Hát végre elérkezett az idő, a rég beharangozott Rising Star (Rájzing Sztár) tegnap útjára indult. Nem mostanában volt, amikor a TV2 bedobta a köztudatba, hogy megvették a jogot, és hamarosan indul a még soha nem látott, mindennél jobb tehetségkutató verseny. Az embernek nagyjából az a bizonyos óriás ledfal előtt álló emberke jelent meg, aztán most nézhetett egy nagyot, amikor a tényleges reklámban egy kis lakásnak berendezett művházban sitcom szerűen ugrabugrált mind a zsűri, mind a szereplők.

A zsűri. Fotó: Rising Star, TV2

Az új műsor varázsa abban rejlik majd, hogy a nézők dönthetnek november 9-től (jól megtanultam, mert egész műsor alatt ezzel terrorizáltak minket) az előadók sorsáról, ráadásul ingyért!!!!!! Ha netán elkövetted azt a hibát, hogy még nem töltötted le az applikációt, hát itt a link Androidra, Windowsra, IPhonera. A részleges tesztüzem már most is ment, noha egyelőre nem volt interaktív a dolog, mert csak a műsorhoz kommentált a TV2 kreatív csapata. Nem ártott volna azért szerintem egy valamilyen, akármilyen teszt, bár nyilván nem info szakkörösök csinálták az appot, hanem készen vették, de mint tudjuk, nálunk bármi megtörténhet. Mindegy, ez legyen majd a TV2 gondja.
Nos, talán pont a hipermodern ledfal és szavazó app miatt nem egészen értettem ezt a kis berendezett helységet, amitől én éreztem magam kifejezetten kényelmetlenül. Az egy dolog, hogy a négy zsűritag is szerintem eléggé feszengett ettől az áltermészetes környezettől, de a feelingre eléggé rányomja a pecsétet ez a kis családias hangulat. Persze, változtassunk a szokásos meghallgatáson is, amikor ezrek tolongnak és jammelnek, de ez így szerintem baromira idegen volt. Művház lépcsőjénél áll egy család a budiajtó mellett és várja a gyereket a kékre vagy pirosra fóliázott ajtóból (piros ajtósok: kuka, kék ajtó: világszínpad), miközben bent meg tutti stájlisztok teljesen hiteles életkörülményeket rendeznek be, mintha ez a négy zsűritag amúgy is itt kecózna mindig, mint valami kis hipszterbanda. Értem én, meg nyitott vagyok, de a kapszulás kávéfőző a szoba közepén egy kicsit túl sok.


Fotó: Rising Star, TV2

A zsűriben a jól bevált Mező Misit láthattuk, aki a Voice-ban már mondhatjuk, hogy bizonyított. Ma azért elég szerény volt, egy műbalhét leszámítva, de tudjuk be ezt annak, hogy kicsit meg van még szeppenve ő is. Feke Pált majd leteszteljük, mit tud, egyelőre kivárunk vele. Voltak nagy meglepődései, érzelmei, aztán ennyi. Pásztor Anna a Sztárban Sztárban nyújtott kimagaslóan gyenge produkciója után most itt kapott esélyt, és azt kell, hogy mondjam, tetszik. Nekem hiteles volt, nem görcsölt, de nem is volt túl sok, egyelőre megtalálta a jó utat. Na és akkor itt van Kerényi Miklós Gábor rendező úr, aki a Jolly Joker a zsűriben. Ő lesz a csúnya bácsi, meg a pimasz bácsi, tessék rá felkészülni!!! Jól megmondta már ebben a műsorban is pár embernek, még Miskának is. Egyelőre nekem még ő túlságosan szűz ehhez a műsorhoz, de talán pont az a legfurcsább, hogy mégis úgy éreztette, mintha ő ebben az iparágban már rutinos róka lenne, pedig azért tanár úr is egy újdonság most a celebvilágban.

A meghallgatós műsorokkal mindig az a bajom, hogy miért pont XZ-t választják ki és teszik be a műsorba, ezzel már egy kis plusz marketinghez juttatva az illetőt. Nem feltétlenül tartom ezeket igazságosnak, de azért nyilván azt sem szeretném, hogy mind a sok ezer jelentkezőt meghallgassam. A konkurencia válogatásán sem értettem azt sem, hogy ha ott négy, itt két adásba sűrítik be a válogatást, akkor miért tesznek bele olyanokat, akik nem jók és nem is viccesek. Komolyan nem sikerült kétszer hatvanpercnyi műsort úgy összevágni, hogy vagy essen le az állunk vagy röhögjük magunkat halálra? Nem túl jó előjel... Ráadásul mondom, itt még attól is feszélyezve éreztem magam, hogy a konkurenciánál azért ilyenkor látjuk tényleg azt a rengeteg embert várakozni, amitől hitelesebb a történet. Itt ma szőröstül-bőröstül láttunk kb. 17 indulót, akiből alig fogunk párra emlékezni. Arra meg nem is merek gondolni, hogy mondjuk ma már láttuk a fele élő show-s mezőnyt, mert akkor még nagyobb a baj.

Fotó: Rising Star, TV2
Na a felállás tehát a következő: bejön a delikvens, a négy zsűritag pedig lazán egy asztalnál hallgatja a produkciókat egy álomlaza kéróban. Persze gondolom a kamera mellett ott áll a technikai stáb, a rendező, amitől még izgibb lehet a fellépőnek. Ha már nagyon mereveknek érzik magukat a zsűriék, akkor az egyik elhentereg egy kanapén és onnan nézi a versenyzőket. Énekes jön, mond pár szót, aztán csapassa. Zsűri mosolyog, összenéz, vele énekel, csápol, vagy röhög. A végén ítélet: kék ajtó vagy piros ajtó (komoly szisztémát lásd feljebb). Ja, és ne felejtsük el így, a hatodik bekezdésben megemlíteni a "nagybotránytkavart" Ördög Nórát és Majkát, akik felkonferálják az egész műsort, kommentálják a dolgokat egy kis stúdiós, koncertkellékekkel berendezett hófehér helységben. Kicsit mű az egész, mármint amit mondanak, az is, de azért vannak már annyira rutinosak ebben a világban, hogy mondhatjuk, hogy egész természetesnek hatnak. Majka egy kicsit túlságosan jó fej, azért mintha egy kicsit több sora lenne előre megírva vagy megvágva, mint a Sztárban Sztár élő adásaiban. De majd eljön az ő ideje is az élő műsorokban. Mindeközben tehát a mobilon is kapunk best of jellegű képeket a műsorból. Az első reklám előtt nekem ez pl. egy fél perces csúszásban volt a műsorhoz képest, de aztán később már teljesen szinkronban volt, és Feke Pál poénját már egy másodperccel az elhangzása után kinyomták a képernyőmre is. Wow!

Gigi. Fotó: Rising Star, TV2

Hát, így nézett ki a műsor, de akkor nézzük a lényeget, az indulókat. Nem voltam elragadtatva! Jött először egy poénosan nagyképűnek tűnő Gigi, aki megpróbálta lehengerelni a zsűrit, de nem jött össze, és persze ahogy ilyenkor lenni szokott, nem is értette, mi a baj vele. Hiába májerkedett vele ez a díva, hogy ő a szakma legnagyobb neveivel énekelt már, mint pl. LL Junior, Bunyós Pityu, ez most nem jött össze. Drágám azt mondta, hogy plázacica van rengeteg, de Gigi csak egy, de ez nem is baj. Akkor én is inkább egy plázacicát kérnék, köszi!

Kovács Gyopár Fotó: Rising Star, TV2

Kovács Gyopár becsülettel előadta Bartók Eszter elefántos dalát, aranyos is volt, de azért nem egy végső győztest láttunk. Újabb sztárzenekar érkezett, a Nosztalgia Zenekar, akik Siófok TOP3 legfoglalkoztatottabb zenekarában is benne vannak, de egyelőre maradnak is ott. Papp Emese Kylie Minogue próbált lenni, de inkább csak arra volt ez most elég, hogy a zsűri röhögjön rajta egyet. Zsóri Martin egy állítólag természetes szemöldökkel jött, és ha ez a legtöbb, amit elmondhatok róla, akkor sejthető, hogy mit adhatott elő: semmi érdekeset.

Aztán jött a műsor első nagy embere, Takács Tamás fia. Máté, Máté! Kicsit azért visszavehettél volna a rock'n'roll életérzésből, mert nekem egy kicsit sok voltál, de mondjuk legalább volt benned élet. Kicsit a fizimiskáját rendbe kellene azért rakni, mert értem én, hogy rocker, hogy Doorst adott elő, de azért.. na mindegy, ő tudja. Elnyomta a Break on Through-t, valahogy úgy, ahogy én szerettem volna ezelőtt 20 évvel a középiskolámban, csak nekem nem jött össze. Szóval meg volt dicsérve, természetesen továbbjutott, de azért a stylist ugorjon majd rá, ha kérhetem!

Volt egy piercinges lány, Nagy Gréta, aki rásegített arra, hogy kiderüljön Keró báról, mekkora kandúr, ugyanis azt nem tudja, milyen csókolózni egy szájpiercingessel, de ha máshol van, akkor azt ő tudja milyen. A kis huncut! Tarsoly Arnoldot nagyon jól megvágta a rendező, mert egy percen hallgathattuk nyivákolni az Apologize refrénjét, ami kezdett idegesítő lenni, de ettől függetlenül azt hiszem, hogy már kész előadóként titulálták és továbbküldték. Mráz Anita, egy gyönyörűen szép takarítónő, naná, hogy továbbment.

És akkor jött kérem szépen a dráma!!! Volt ugyanis egy Gyémánt Valentin nevű 196 cm-es legény, aki múlatós stílusban előadta az Azért vannak a jó barátok című dalt, ami a tanár úrnál kivágta a biztosítékot, míg Misi szerint járna neki a lehetőség. Majdnem tettlegességig fajult a vita (vagy legalább is a TV2 szerint ezt biztos így kéne most itt lehoznom), tancsi bácsi nem adná a nevét ehhez az egészhez, hiába dönt majd úgyis a közönség. Még reklámszünet is volt, hogy fenntartsák a feszültséget! Aztán persze nem volt semmi.

A nagy balhé. Fotó: Rising Star, TV2

Viszont Következett Fehérvári Gábor, aki gyakorlatilag az egész műsor legkomolyabb embere volt. Már most megvan a PR-ja, mert még a zuhanyzóban is felvették ezt a kis mackót, ahol idáig énekelt. De le a kalappal, amit és ahogyan énekelt, az megsüvegelendő. Sok sikert Gábor!

Fehérvári Gábor meggyőzte Annát. Fotó: Rising Star, TV2

Brankovics Enikő már az első hanggal kiénekelte magát a műsorból, Csiszár Hajnalka Britney-t hozott, sőt, azt mondta neki valaki, hogy még hasonlít is rá, háááát, jól megjárta, mert csúnya beégés lett a vége, sajnáltam azért.

Csiszár Hajnalka Fotó: Rising Star, TV2
Jött Csiszár Hajnalka, aki berobbanásával rögtön óriási ellenszenvet váltott ki belőlem, de a zsűri is kételkedve fogadta a messze-messze too much lányt. Dobálta magát, nyomta a süket dumát, neeee! Énektudása javított a megítélésén, bár engem azzal sem győzött meg igazán.

A Romantik szenekar Katinkája szerencsét próbált itt is, nekem látatlanban, azaz hallatlanban egyértelmű továbbjutó lett volna, aztán mégsem így lett. Gyengének találták, nem volt benne erő, sajnáltam. Nem szeretek ilyennel foglalkozni, de szegény lány annyira izzadt, hogy nagyon megsajnáltam szegényt. Kívánunk neki további sok sikert!

Következett egy aranyos testvérpár, akik még nagyon ártatlanok, nagyon cukik. Kicsit a konkurencia Rosewood bandája jutott róluk eszembe, remélem, hogy ők viszont tovább menetelnek, mint a Rosewood. Volt egy AB Duó nevű csapat is. Czibi Norbert zárta az első meghallgatást, aki szintén egy szerény fiúcska, aki még a családjának sem énekelt soha. Most a Maradj velemmel viszont mindenkit levett a lábáról, bár volt abban valami, amit a tanár úr mondott, aki egy kicsit átlátott a szitán, és nem olyan biztos a srácban, mint a többiek. Tény, hogy ez a dal eladja önmagát, és ha az ember kicsit is el tudja énekelni, akkor garantált a siker.

Czibi Norbert is tarolt, de Kero gyanakszik. Fotó: Rising Star, TV2

Hát, ez volt tehát a Rising Star első válogatása. Nem tudom, hogy jól időzített-e a TV2, hiszen a konkurenciánál már jó ideje megy a műsor, és bár más időpontban megy a két tehetségkutató, vannak azért kérdőjelek. Valahogy nagyobb durranásra számítottam, a grandiózus X és a hiper Szárban Sztár után ez kicsit kilóg még a sorból, de lássuk, mi sül ki belőle.
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://risingstar.blog.hu/api/trackback/id/tr276836565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bak Blanka 2014.11.30. 20:12:47

nagyon szeretem ezt a musort de sajnos nincs okos telefonom es nem tolthetem le az aplikaciot. imadlak benneieket puszillak Pasztor Anna es persze a tobbieket is PUSZI !!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása