2014. november 16. 22:02 - na_ja

A második szavazós adás, 2014. november 16.

A Rising Star eléggé kemény és kellemetlen kritikát kapott a médiában a kommentelőktől, amit ugye részben meg is érthetünk, mert a magyar tehetségkutatók színvonala azért jóval magasabb szokott lenni, mint amit eddig kaptunk ettől a hipermodern show-tól. Jómagam is eléggé kritikusan figyelek minden műsort és előadót, de egyelőre megszavazom a bizalmat a műsornak és bízom benne, hogy ha letisztul a mezőny, akkor azért csak ott marad a föle, akik igazi, színvonalas szórakozást fognak nyújtani a jövőben.

A TV2 megköszönheti Vikinek, hogy megmentette a Rising Start. Fotó: Rising Star élő műsor

Közben azt is megtudhattuk a héten, hogy a műsor november 30-ig még két alkalommal tart hasonló castingot, mint a múlt heti és a mai, akkorra remélhetőleg kialakul a végleges mezőny. Utána pedig párbajokon keresztül lehet majd továbbjutni. A műsornak ebben a szakaszában is úgy néz ki, hogy lehet majd a telefonos alkalmazással szavazni. Hurrá!

Fotó: Rising Star élő adás
Havasi Alexandrától már egyszer futkosott a hátunkon a hideg, ezért kifejezetten fájt, hogy fel kellett eleveníteni azt a szenvedést, amit a válogatáson már egyszer végigszenvedtünk. De jár mindenkinek az esély, ezért nem toltam rá rögtön NEM szavazatot. Aztán hamar kiderült, hogy ennek az egésznek már megint nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Nagyon gyenge Sweet Child-ot hallhattunk, amit ma Magyarországon ma ezrek jobban elénekelnének, mint Alexandra. Az angol akcentus csak a fűszer volt arra a semmilyen ordibálásra, aminek se eleje, se vége nem volt. Megint lepergett előttem az a sok-sok elvesztegetett perc, amit elpazaroltunk a műsoridőből a semmiért. De mindegy, kiesett, több vizet nem fog zavarni.
A műsormenettel kapcsolatban lenne egy kis problémám, mégpedig az, hogy a Coldplay amúgy kiváló dalát kicsit már kezdem unni minden felkonferálás előtt. Ha legalább más részlet lenne, vagy egy olyan helyen lenne megvágva, hogy valami füle-farka legyen az egésznek, akkor azt mondanám, jó, de így olyan, mintha kb. én csináltam volna, ami nem egy pozitív kritika.

Fotó: Rising Star élő adás
Abbe Lewis vagány módon egy magyar dalt hozott, a Kinek mondjam el vétkeimet, de lehet, hogy ezt a lapot később kellett volna kijátszani. Ugyanakkor közel sem biztos, hogy más dallal továbbment volna, hiszen azért valljuk be, Abbe sokszor baromira hamis volt. Kedves hangja volt, szerethető lány, de szakmailag azért még eléggé csiszolatlan. Mindegy, megették a produkcióját, és továbbjutott, majd meglátjuk, meddig lehet ezzel a hanggal jutni.

Fotó: Rising Star élő adás
Farkas Peti produkciója harmatgyengén indult, és sikerült is végig ezen a szinten maradni. Aranyos srác, de ebben sem volt semmi erő, semmi egyéniség, nem szeretnénk heteken át nézni a szenvedését. Sajnálom ezeket a próbálkozókat, és kicsit a zsűrire is haragudhatunk, hogy ezeknek az énekesjelölteknek esélyt adtak ezen a szinten, és nem tudatták velük már a zsűriszobában, hogy cukik vagytok, énekelgessetek otthon vagy a haveroknak, de ne kergessetek hiú ábrándokat. A zsűri elhúzta előttük a mézesmadzagot, és most meg esnek sorra pofára.

Fotó: Rising Star élő adás
Hallhattuk aztán Mirát, aki egy bevásárlóközpontban énekelt Cserháti Zsuzsa dalából egy percet, hát nem volt tökéletes. Az ő meghallgatása után Verba Barna következett, aki a Szállj el kismadárral próbálta meggyőzni a dáridózó közönséget. Mostanában látványosan többen próbálnak erre a szegmensre hatni a konkurenciánál is. Korszakalkotó dal a Republik ezen himnusza, de szerintem nem tehetségkutatóba való a dal. Nincs vele bajom, de egyszerűen nem lehet vele akkorát villantani, hogy a szívünkbe vagy akár a fülünkbe másszon az, aki előadja.

Fotó: Rising Star élő adás

A Fekete-ikrektől nagy humorérzékre vall, hogy bevállalták ezt a második beégést azzal, hogy megint bepofátlankodtak a műsorba, de ennél több jót sajnos nem mondhatunk el róluk, de még csak vicces sem lett ez a kis közjáték.

Fotó: Rising Star élő adás

Palmer Izsák nekem a válogatáson az a kategória volt, aki ha jó lenne, már rég be kellett volna futnia valahol, de hát Magyarországon gyakorlatilag bármit megeszünk, ami különleges. Egy külföldi, multikulturálisabb országban már rég kipenderítették volna, de nálunk eljuthatott az élő műsorig. A performansz, amit előadott kicsit Pákó művészi szintjét juttatta eszembe, de gratulálhatunk, ma Magyarországon ez főműsoridőben lemehet, megveregethetjük saját vállunkat. Szó se róla, értékelendő ez a gátlástalan tombolás, amit a Bon-bon Sexepilem dalával csinált, de ugye nem ő lesz az, akinek a CD-je a fa alá kerül karácsonykor, ugye? Tulajdonképpen a zsűri is kijelentette, hogy énekelni ma nem énekelt a srác, de nálunk ezzel simán tovább lehet jutni. Elég ugrálni, inget tépni. Azért ez nem a legjobb előjel.


Fotó: Rising Star élő adás

Újabb utcai jelöltet hallgathattunk, Józsit, aki a Valami Amerikát énekelhette egy percre, aztán azzal a lendülettel kiesett, mivel a zsűri Mirát választotta be az élő adásba.

Fotó: Rising Star élő adás
Karczagi János által lett igazából a Rising Star az Ének Iskolája spin-offja, és ha eléggé ügyes a TV2, akkor valahogy még a Tényekkel és a Mokkával is össze tudják kapcsolni kimosott agyunkat. Erre még egy lapáttal rá is tett János produkciója, mert tisztára elkapott a Sztárban Sztár hangulata, és egy pillanatra azt hittem, hogy Hevesi Tamást hallom megint valami szerepben. Ezt is megkérdezem, kedves zsűritagok, minek kellett??? Mennyi esély volt arra, hogy apuka továbbjut? Meglett a dráma, szegény gyerek is biztos tisztára összetörik, francnak kellett ezt erőltetni? Egy kicsit kezdett itt kinyílni a bicska a zsebemben, hogy most végül is mi a fene ez a műsor?

Fotó: Rising Star élő adás

Singh Viki személyében gyakorlatilag megérkezett a műsor első értékelhető előadója, aki messze-messze überelte az eddigieket, egyúttal értelmetlenné is tette az őt megelőző másfél órát. De nem baj, inkább ez legyen, inkább ilyen énekeseket kérünk, a többiek meg menjenek el a falunapokra, a művházakba, de ne kelljen már őket vasárnap este nézni, könyörgöm! A Fák is siratják gyakorlatilag hibátlan és meseszép volt, igazi profi munka, köszönjük, hogy megmentetted az adást Viki!

A Dream Team, a magyar fociválogatott is bejött haknizni a Rising Starba. Foci meg én Makó és Jeruzsálem, így hadd ne kommentáljam ezt a kis betétet, de mindegy, szétverték a finneket, köszönjük...

Fotó: Rising Star élő adás

A Szabó-ikrek elég jó benyomást tettek rám a válogatáson, ezért kíváncsian vártam, most milyenek lesznek. Hát, a múltkori, szívhez szóló produkció után most valami teljesen mást mutattak. Egy pongyola, álmenő dallal sikerült lerombolni az imázst, amit kialakítottak a zsűriszobában. Nem mondom, hogy katasztrofálisan rossz volt, továbbjutottak rosszabbak is, mint ők, de tőlük most többet vártunk. A múltkori bájos kiforratlanság most kényelmetlen bénázás érzést váltott ki belőlem, de az esetükben sem bánom, hogy akkor idejében megtudtuk, hogy nem kell tovább erőltetni a dolgot.



Fotó: Rising Star élő adás
Orosvai Renáta eléggé érthetetlen módon Mező Misiék dalával érkezett, bár lehet, hogy pont ez volt az, ami megmentette, hiszen Reni az utolsó pillanatban emelte fel a falat. Amennyire jófejség egy zsűritag dalával érkezni, annyi kockázat is van benne, de most úgy látszik, kifizetődött egy kicsit "beudvarolni", hogy szépen fogalmazzak. Nem volt rossz a dal tulajdonképpen, de egyelőre azt gondolom, hogy jövő szerdán már senki nem fog rá emlékezni, hogy ki volt Orosvai Renáta a legutolsó Rising Starban.

Fotó: Rising Star élő adás

Czibi Norbert megint biztosra akart menni, és ha a válogatáson a magyar könnyűzene egyik legszebb dalát énekelte, a Maradj Velem-et, akkor most a nemzetközi porondról választott egy jolly joker dalt, a You Are So Beautiful-t. Persze, nem könnyű ezt a dalt előadni, és a mai adás aztán tényleg egyértelművé tette, hogy Norbinak itt a helye, de azért szerintem nem a végső győztest láthattuk.

Fotó: Rising Star élő adás

Várhegyi Lucas Palmira Mira, az utca embere aztán a stúdióban is előadhatta dalát, ami csak nagyon nehezen hatotta meg a nézőket és a zsűri felét, és hát rezgett is a léc, mert közel sem profi előadást hallhattunk. Nem mondom, hogy hitelét vesztette a műsor (legalább is nem Mira miatt), de azért Miránál jobb előadók lassan százaitól búcsúztunk el idő előtt az elmúlt 10-12 év tehetségkutatói során. Mindig is úgy voltam vele, hogy a magyarok között nem fog soha véget érni a tehetség, hogy nálunk bármikor fel lehet tölteni egy tehetségkutatót 20 esélyes versenyzővel, de a Rising Star esetén kicsit meginog a hitem. Bár szerintem nem ezzel van a baj, tehetség biztosan van, de most valahogy sokan nem vállalták be a Rising Start. Kár, mert a mezőny egy része simán verhető, bánhatja, aki nem jött el.

Fotó: Rising Star élő adás
Az estét Peter Srámek zárta, aki megint Jimmy dallal jött, ezáltal biztosan sikerült rengeteg szavazatot begyűjteni. Szépen énekelt Peter, de szerencsésebb lett volna megpróbálni valami mást, mert egyelőre annyit tudunk csak erről a srácról, hogy a világ legnagyobb Jimmy-fanatikusa, de nem tudom, mi lesz, amikor majd Tankcsapdát kell énekelnie. Lesz hozzá szerencsénk, hogy megtudjuk, hiszen Peter simán továbbjutott.

A Rising Star második éles válogatását Singh Viki mentette meg, aki gyakorlatilag az egyetlen versenyképes produkciót nyújtotta a mai estén. Volt egy-két előadó, akik pont arra lesznek jók, hogy abban a bizonyos párbajban majd kiessenek. Viki nélkül a Rising Star gyakorlatilag ma lehúzhatta volna a rolót, így már van vele együtt két énekes a mezőnyben, akik miatt talán érdemes lesz a műsort a végéig követni. Kérdés, hogy az emberek megvárják-e ezt.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://risingstar.blog.hu/api/trackback/id/tr566908031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása