2014. november 30. 22:12 - na_ja

Az első párbaj, 2014. november 30.

A hét folyamán már leközölték a listát a médiában, hogy ki kivel fog a mai napon párbajozni. Aggodalomra igazából nem volt sok ok, mivel bőven jutottak tovább a korábbi válogatásokról olyanok, akiknek igazából nem sok keresnivalójuk van a mezőnyben. Ha nem raknak össze nagyágyúkat, akkor izgalommentes gyomlálásról szól ez a két párbaj. Kifejezetten kellett még ez a rosta az énekesjelöltek között, mert sok olyan ember jutott tovább, akik sajnos nem említhetőek egy lapon azzal a kategóriával, akik tényleg versenyben lehetnek a végső győzelemért.

Új műsorszakasz - új menetrend. Persze akárhogy is csavarjuk a szabályokat, a végén úgyis ugyanaz jön ki, a rosszabbik megy. A koncepció szerint az első énekes leénekel, kap X százalékot, majd a párbajtárs már fal mögött kezd, és csak akkor emelkedik fel a fal, ha a pontszáma magasabb, mint az őt megelőző énekesé. Van benne egy kis szivatás-faktor, szerintem kb. 5% simán múlhat azon, hogy valaki első vagy második, de reméljük nem ennyi fog dönteni énekes és énekes között.

Fotó: Rising Star élő adás

Samu Kriszta Mazsi és Szén Alexandra volt az első pár, akik közül választani kellett. Mazsi kezdett, és hát mindent beleadott az Are you gonna be my boy-ba, kellett is, mert azért Mazsi nem véletlenül nem jutott még be eddig sosem éles szakaszba egyik tehetségkutatóban sem. Úgy érzem, mindent láttunk Mazsitól, ennél többet szerintem soha nem is várhatnánk tőle. Kicsit kiabálós volt, kicsit görcsölős, kicsit amatőr. Nagyon sajnálom, hogy ennyire egy lapra tett fel mindent Mazsi, bár természetesen a világ nem áll meg senkinek akkor sem, ha valaki kiesik. Szén Alexandra az előző műsorban jóval komolyabb teljesítményt nyújtott, mint Mazsi bármikor is, már csak az volt a kérdés, hogy esetleg közbejön-e valami, ami miatt annyira elbénázza Alexandra, hogy kiejtse magát. A dal elején erre meg is volt az esély, mert elég langyosra sikerült a kezdés, de aztán Alexandra csak belerázódott a dalba, és a párbajt végül simán hozta. Ugyanakkor egyáltalán nem beszélhetünk hibátlan produkcióról, mert itt is volt azért hamis hang bőven.

Fotó: Rising Star élő adás

Szegény Abbe Lewis gyakorlatilag fel is készülhetett arra, hogy búcsúzik a Rising Startól, hiszen ellenfele Fehérvári Gábor Alfréd lett. Kicsit igazságtalan párosításnak találtam, bár tulajdonképpen nem az igazságossággal van a gond, de mindketten a mezőny jobbik felébe tartoznak. Így igazságos, hogy nem két gyenge előadóval rakták össze őket, de a műsor szempontjából káros, mert nyilván így esélyes, hogy akkor össze lesz rakva majd két gyengébb énekes is, akik közül a továbbjutó biztosan gyengébb lesz a mostani kiesőnél. Azaz, nem csak a legjobbak lesznek ott a végén. Abbe bevetette még a szeretlek, Magyarország feelinget is, a drága annyira szeret itt, és annyira magyar akar lenni, hogy csak na. A dala nem volt rossz, üde színfoltot hozott a dalválasztással, az őszinte mosollyal, az angol anyanyelvvel, de erő nem nagyon volt benne. Fehérvári Gábor Alfréd végleg megkapta az übermacsó pozíciót a műsorban kacsintós videóval, mindennel. Nem titok, hogy nekem az ő produkciói valahol kilométerrel a többieké felett járt, tulajdonképpen már rég a fődíjat is odaadtam volna neki, a többiek meg menjenek haza. Hát, ma sem sikerült elbénáznia a dolgot, és valami olyat hallhattunk, amit még szerintem itt, Magyarországon még tehetségkutatóban senkitől. Nem azt mondom, hogy nincs nála jobb énekes, de ilyen hang, ilyen orgánum még nem volt magyar színpadon ilyen műsorban. A Use Somebody megint karcolt, hasogatott, mindent vitt. Drukkolunk neki, és reméljük, hogy mindig ilyen profi dalokat fog nekünk majd énekelni heteken át. Sajnos azt kell mondjam, mindenki más csak mellékszereplő lesz a műsorban.

Fotó: Rising Star élő adás

Kovács Gyopár és Várhegyi Lucas Palmira párbaja következett. Két, nagyjából hasonló "kategória", jó párosítás volt. Hasonló tudásszint, hasonló szépség, mondhatjuk, hogy egy teljesen korrekt és fair párbajnak néztünk elébe. Gyopár kezdett az All of Me-vel. A kezdeti pár hang nagyon biztató volt, szimpatikusan és szívhez szólóan indult a dal, csak aztán sajnos jöttek a hamis hangok, a kicsit erőtlen rikácsolás. Bőven van mit csiszolni a lány tudásán, mert a 78%-os eredmény azért enyhén szólva is túlzás. Többen szerintem kicsit korán (esetleg a külső alapján?) igent nyomtak, és már igent nyomtak akkorra, amikor kiderült, hogy a végére teljesen szétesik a dal. A zsűri relatíve benyelte a produkciót, meg sem említették ezeket a pontatlanságokat, de ez van. Szerencséjére párja, Palmira még nála is hamisabb volt, így sok félnivalója nem lehetett. Palmira az Oláh Ibolya féle Magyarországgal érkezett, és sajnos szerintem nagyon rosszul sikerült. Szép a hangja, talán még izgalmasabb is, mint Gyopáré, de bánni nem tud vele egyelőre. A zsűri aztán magyarázkodott, hogy nem Palmira jutott tovább, pedig ők aztán annyira szerették volna, de ha valóban így akarták volna, akkor végül is nem Gyopár jut tovább. Ne tessék csak a nézőkre hárítani a felelősséget.

Fotó: Rising Star élő adás

Tarsoly Arnold és Czibi Norbi követte a lányokat, Arnold kezdett. Egész meggyőző volt a múltkori fellépéséről bejátszott kis részlet, megkockáztatom, hogy nem hallottam még senkit ennyire Ákos-hangon Ákost énekelni. Többek között ezért is vártam érdeklődve dalát. Az elején nagyon jól indított, és bár néha vinnyogós volt a hang, mégis az egyik legérdekesebb hang volt a fiúk mezőnyében. A dal első fele nagyon pörgős volt, szinte robbant Arnold, aztán a második felére egy kicsit kezdtek elcsúszni a hangok és talán kicsit lejjebb is ült a produkció. Csak 60%-ot ért el Arnold, ami nem volt túl jó előjel. Norbi simán túl is szárnyalta ezt a szintet. Noha Norbi nagyon-nagyon szimpatikus srác, mégis szerintem kicsit azért túl van sztárolva a tehetségét illetően. A személyes szimpátia szerintem esetében jóval nagyobb, mint a tényleges produkció szintje. Szépen énekel, de nem hallok benne annyi egyéniséget, mint akár Arnoldnak. Kicsit talán úgy is érzem, hogy mindig biztosra akar menni és nem vállal nagyot, csak a szükséges minimumot. Viszont ezt kiváló dalválasztással, szívhez szóló hangokkal és kisugárzással, és ez jóval nagyobbat dob a megítélésén.

Fotó: Rising Star élő adás

Takáts Máté és Palmer Izsák párosítása talán életkor és őrültség alapján született, részemről mindkettő mehetett volna a levesbe. Takáts repertoárjában egyértelmű volt, hogy egyszer előkerül a Hair, hát, ma ezen is túl is estünk. Máté elvileg igyekezett megfogadni a zsűri tanácsát és kevesebbet színészkedni, fogjuk rá, és megértette, de azért pár ponton még előjött belőle a musical-színész. Mindamellett, hogy tisztelendő, hogy mai gyerekek még tudják mi az a Hair (bár tőlem mindig távol állt), azért ugra-bugra ide-oda, nem volt benne annyi erő, mint amekkorát vártunk. Semmi izgalmasat nem találok Mátéban. Egy karakter, és ennyi. Izsák is számomra csak egy kis egzotikum, egy poén ebben a műsorban. Elkiabálgat, néha eltalál egy-egy énekhangot, de szerintem nem sok keresnivalója van itt. A 75%, amit kapott remélem, hogy inkább csak annak köszönhető, hogy Mátét még kevésbé szerették volna a nézők látni a továbbiakban, és nem annak, hogy a magyar Michael Jacksont látják benne. Nem baj, amint kialakul a végleges mezőny, ott talán hamar leesik majd mindenkinek, hogy mekkora különbségek vannak az énekesek között, és még jobban letisztul a mezőny. A végén még szerintem a magyar média történetében először majdnem le kellett keverni Izsákot, amikor is elkezdett politikai- és világnézetéről, az anarchiáról papolni. Azta...

Fotó: Rising Star élő adás

Stepa Erikát és Singh Vikit összetenni másik értelemben volt gyilkos dolog. Mindkét énekesnő a mezőnybe bőven beleférne, és nagyon sajnálom, hogy egyiküktől meg kellett válni, bárki is lett volna az. Erika kezdte, és az első jó fél percben úgy éreztem, hogy Erika talán még Vikit is le tudja pipálni, mert nagyon komoly kezdést tett le az asztalra Viki. Az egyik legszebb női hang az övé volt ma este, és egy nagyon szerethető lányt láthattunk, de érezhető volt, hogy a sok hamis hang kevés lesz ahhoz, hogy Vikit lenyomja. Viki a Somewhere over the Rainbow-t hozta, és meg kell, hogy mondjam, a múltkori fellépésekor ezerszer jobban tetszett. Sajnos még csak nem is volt tökéletes szerintem, de mellé még olyan kiszámítható is volt. azt mondta előtte Viki, hogy nem akarja túlénekelni Erikát, és csak annyit fog beletenni, amennyit a dal megkíván, mégis azt mondom, hogy ebből egy kommersz dolog lett. Nem bántom őt, mert nagyon szeretem, de ennél komolyabbat vártam tőle. Simán továbbjutott, az este legmagasabb pontszámával, de azért én bízom benne, hogy ennél vagányabb vagy mélyebb dolgokat fogunk tőle hallani.

Az első párbajos műsorban nem igazán lettünk okosabbak, meglepetést nem okozott senki, se jó, se rossz értelemben. A ma továbbjutott énekesek között 1-2 csúcskategória van, a többiek majd potyognak szépen, amint lehet. Lehetett volna szerencsésebb az összepárosítás, de azért elmondhatjuk, hogy akit a végső mezőnybe vártunk, azok oda is kerültek. Folytatás a jövő héten. A bemutatott párok alapján már most simán be lehet tippelni a továbbjutókat.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://risingstar.blog.hu/api/trackback/id/tr896946883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása